Αρχή / Εκδηλώσεις / Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη

world_day-dietΗ ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος), με την ευγενική χορηγία της ΕΕΕ-ΠΕΕ, διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2015.
Για τους σκοπούς της εκδήλωσης υπήρχαν σταθμοί (stands) με διάφορες θεματικές ενότητες (σωματομετρία, υγιεινή διατροφή, διατροφή για παιδιά με παιχνίδια, πρότυπα εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής κα) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής και υγείας. Ακρογωνιαίος σταθμός της εκδήλωσης ήταν το στήσιμο δυο μεγάλων διαστάσεων διατροφικών πυραμίδων στην συμβολή Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή αλλά και μία στην αντίστοιχη επάνω πλευρά οι οποίες ήταν εμφανείς από μεγάλη απόσταση και λειτουργούσαν ως συμβολικοί σταθμοί ευαισθητοποίησης για το κοινό που επισκέφθηκε την εκδήλωση. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης υπήρξαν συμμετοχές σε διαδραστικά παιχνίδια από τα παιδιά και συμμετοχή των ενηλίκων σε σωματομετρικές μετρήσεις, μετά την ολοκλήρωση των οποίων, δίνονταν υγιεινά σνακ συμβολικά για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγιεινής διατροφής.
Η όλη εκδήλωση συνδέθηκε και με την επιτυχή δράση Food Festival και η οποία είχε θεματολογία υγιεινής διατροφής και αποτέλεσε ουσιώδης και συμβολικό μήνυμα προς τους επισκέπτες.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εμφανής η παρουσία της ΕΕΕ-ΠΕΕ με τη συμμετοχή αρκετών μελών της στην εκδήλωση αλλά και στα ΜΜΕ.

Top