Αρχή / Νέα - Ανακοινώσεις / Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων»

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων»

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ανακοινώνει την έναρξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων».

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ειδικεύσεις: «Ογκολογική και Ανακουφιστική Φροντίδα», «Εκπαίδευση και Φροντίδα στο Διαβήτη» και «Νευροεπιστήμες».

Ειδικότερα, η ειδίκευση «Εκπαίδευση και Φροντίδα στο Διαβήτη», απευθύνεται κυρίως σε Νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται ή επιθυμούν να ειδικευτούν στο πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη. Υπεύθυνη αυτής της ειδίκευσης είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής, Ευγενία Βλάχου, εξειδικευμένη νοσηλεύτρια στο Διαβήτη (Diabetes Specialist Nurse, Certified Diabetes Educator,  μέλος Foundation of European Nurses in Diabetes – FEND ).

Ο ρόλος του Νοσηλευτή στη διαχείριση του Διαβήτη είναι διεθνώς αναγνωρισμένος, ενώ αποτελεί απαραίτητο μέλος της Διαβητολογικής Ομάδας.

Ο Νοσηλευτής που κατέχει ουσιαστικές γνώσεις στη διαχείριση του Διαβήτη μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, από τη διάγνωση του διαβήτη, τα επείγοντα συμβάματα έως τις μακροχρόνιες επιπλοκές που μπορούν να προκύψουν από την μη σωστή αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου νοσήματος. Η συμμετοχή του Νοσηλευτή στην εκπαίδευση, φροντίδα και παρακολούθηση των ατόμων με Διαβήτη είναι απαραίτητη τόσο στον κλινικό χώρο, όσο και στην κοινότητα.

Λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων» του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  στη διεύθυνση: http://www.teiath.gr/userfiles/nursing_a/teliki_prokirixi_2018.pdf

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 25 – 09 – 2018.

Top