Αρχή / Εκδήλωσης / Webinar 5/2/2022, Παρουσίαση περιστατικών ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» & ΝΠΑ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Webinar 5/2/2022, Παρουσίαση περιστατικών ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» & ΝΠΑ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 05/02/2022
00:00


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 5/2/2022 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιείται το 1ο Webinar της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου για το 2022.


1o Περιστατικό: ΓΝΘ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”

ΥΠΕΥΘΥΝΗ:

  •  Μαρίνα Κήτα,  Διευθύντρια Ενδοκρινολογικής Κλινικής “Ιπποκράτειο” ΓΝ Θεσσαλονίκης.

ΤΙΤΛΟΣ: “Έκτοπο σύνδρομο Cushing: προκλήσεις κατά τη διάγνωση & αντιμετώπιση 3 περιστατικών”.

Περίληψη: 

Έκτοπο Cushing: μία νόσος με πολλά πρόσωπα. Περιγραφή 3 περιπτώσεων ασθενών με έκτοπο Cushing, οι οποίες διαφέρουν ως προς την αιτιολογία, την κλινική εικόνα και βαρύτητα, τους θεραπευτικούς χειρισμούς και την έκβαση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

  • Ευστάθιος Διβάρης, Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας.
  • Ζωή Α. Ευσταθιάδου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ενδοκρινολογικό Τμήμα “Ιπποκράτειο” ΓΝ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

  • Σ. Τσαγκαράκης, Συντονιστής Διευθυντής, Ενδοκρινολογικής Κλινικής, Διαβητολογικού Κέντρου και Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Ενδοκρινικών νοσημάτων ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική».

2o Περιστατικό: ΝΠΑ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: 

  • Στέφανος Μιχαλάκος, Συντονιστής Διευθυντής Ενδοκρινολογικού-Αύξησης & Ανάπτυξης Τμήματος Γεν. Νοσ. Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού”.

ΤΙΤΛΟΣ: «Αδελφές με αυξημένα επίπεδα FSH, υποπλαστικές γονάδες και αυτόματη εμμηναρχή. Ποια η διάγνωση;»

Περίληψη:

Η παρουσίαση αφορά στην περίπτωση  δυο κοριτσιών αδελφών με φυσιολογικό νοητικό επίπεδο, χωρίς δυσμορφικά χαρακτηριστικά, εικόνα υποπλαστικών ωοθηκών, με ωστόσο αυτόματη εμμηναρχή. Ο γενετικός έλεγχος με μοριακό καρυότυπο ανέδειξε ενδιαφέρον παθολογικό εύρημα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

  • Ειρήνη Δικαιάκου, Επιμελήτρια Α’, Τμήμα ενδοκρινολογικό – Αύξησης κι Ανάπτυξης Νοσοκ. Παίδων Π. Α, Κυριακού
  • Ελπίς – Αθηνά Βλαχοπαπαδοπούλου, Διευθύντρια, Τμήμα ενδοκρινολογικό – Αύξησης κι Ανάπτυξης Νοσοκ. Παίδων Π. Α, Κυριακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

  • Μαρία Καράντζα – Χαρώνη, Παιδίατρος Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια Ενδοκρινολογικής Κλινικής «Παίδων Μητέρα».

Προκειμένου να παρακολουθήσετε ελεύθερα το webinar, μπορείτε να προεγγραφείτε μέσω της διεύθυνσης:

https://attendee.gotowebinar.com/register/4639805349480236043

(Webinar ID: 688-535-883)

συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και το email σας στη φόρμα εγγραφής, ώστε να λάβετε αυτόματα ένα νέο e-mail που θα περιέχει τον σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου θα μεταδοθεί το webinar.

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

Με εκτίμηση,


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του webinar, για να συνδεθείτε, θα πατήσετε στον παραπάνω σύνδεσμο  και αφού συμπληρώσετε πάλι το Ονοματεπώνυμο και το email σας (εικόνα 1 πιο κάτω), θα πατήσετε στο κουμπί “Join Webinar in Progress” στο κάτω μέρος της φόρμαςΣτη συνέχεια (εικόνα 2) θα δεχθείτε να “κατέβει” και “εγκατασταθεί” (ή “εκτελεστεί”) στον browser σας, ένα μικρό πρόγραμμα με το όνομα GoToWebinar Opener (εικόνα 3), το οποίο είναι απαραίτητο για να δημιουργήσει στον Η/Υ σας το περιβάλλον παρακολούθησης και υποβολής ερωτημάτων (εικόνα 4).

(εικόνα 1)

(εικόνα 2)

(εικόνα 3)

(εικόνα 4)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα webinars είτε από σταθερό ή φορητό υπολογιστή είτε από άλλη κινητή συσκευή (tablet, κινητό τηλέφωνο), κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS ή για Android λειτουργικό.

Mπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας στους εισηγητές, είτε προφορικά (ενδείκνυται), πατώντας πρώτα το κουμπί με την παλάμη,

ώστε ο τεχνικός συντονιστής να σας δώσει τον λόγο και να ανοίξει το μικρόφωνό σας για να σας ακούσουν όλοι οι συμμετέχοντες, είτε γραπτά, πληκτρολογώντας την ερώτησή σας στο πλαίσιο με τίτλο Question και στη συνέχεια πατώντας Send για να την παραλάβει ο τεχνικός συντονιστής και να την προωθήσει στον ομιλητή.

Top