Αρχή / Εκδήλωσης / Webinar 25/6/2022, Παρουσίαση περιστατικών ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» , 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Webinar 25/6/2022, Παρουσίαση περιστατικών ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» , 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 25/06/2022
00:00


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 25/6/2022 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιείται το 6ο Webinar της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου για το 2022.


1ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: “Άντρας 55 ετών υπό ανοσοθεραπεία για καρκίνο νεφρού και διαβητική κετοξέωση”.

Περίληψη: 
Άντρας 55 ετών με ιστορικό καρκίνου νεφρού από 3ετίας, δεξιά νεφρεκτομής και πρόσφατες πνευμονικές μεταστάσεις υπό αγωγή με pembrolizumab προσέρχεται στα ΤΕΠ με ναυτία, εμέτους και αφυδάτωση. Διαπιστώνεται υπεργλυκαιμία και οξέωση ενώ ο ασθενής δεν είχε γνωστό ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ:

 • Αλεξάνδρα Μπαργιώτα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας- Ενδοκρινολογίας Διευθύντρια Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

 • Μπάρμπα Ελευθερία, Eιδικευόμενη Ενδοκρινολογίας, Κλινική Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων του ΠΓΝ Λάρισας

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

 • Καλλιόπη Κώτσα, Αναπλ. Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας Α.Π.Θ.

2ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

ΤΙΤΛΟΣ: ”Struma ovarii και ca θυρεοειδούς”

Περίληψη: 
Γυναίκα 48 ετών με ιστορικό αφαίρεσης ΑΡ ωοθήκης προ 7 ετίας υποβλήθηκε σε υστερεκτομή με αφαίρεση και του ΔΕ εξαρτήματος. Κατά το χειρουργείο αφαιρέθηκαν και κατ’ εξοχήν περιγραπτά οζίδια από την περιοχή του ΔΕ παραμητρίου  και τους γύρω ιστούς όπως και από την περιοχή του ορθοσιγμοειδούς.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: 

 • Χρήστος Σαββίδης, Επιμελητής Α’ Ενδοκρινολογίας, Ενδοκρινολογικό Τμήμα Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

 • Γιώργος Γαβριήλογλου – Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας
 • Χρήστος Σαββίδης – Επιμελητής Α΄ Ενδοκρινολόγος

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

 • Μαρίνα Μιχαλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας, Ιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

3ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: “Ασθενής με ιστορικό μεταστατικού μυελοειδούς καρκινώματος θυρεοειδούς“.

Περίληψη: 
Γυναίκα ασθενής 32 ετών με γνωστό ιστορικό μεταστατικού μυελοειδούς καρκινώματος θυρεοειδούς από το 2018 και εμμένουσα νόσο παρά τις 4 χειρουργικές παρεμβάσεις, ενίοτε λόγω κινδύνου πιεστικών φαινομένων στο θώρακα. Η ασθενής έλαβε θεραπεία τόσο με cabozantinib όσο και με vandetanib στα οποία εμφάνισε έντονη δυσανεξία. Κατόπιν ανεύρεσης σωματικής μετάλλαξης του γονιδίου RET σε παρασκεύασμα του όγκου η ασθενής λαμβάνει πλέον στοχευμένη θεραπεία για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

 • Παναγιώτης Κόκκορης, Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής 251 ΓΝΑ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

 • Παναγιώτης Τοκμακίδης, Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας
 • Χρήστος Γραββανης , MD, PhD(c), Ενδοκρινολόγος, Επιμελητής Ενδοκρινολογικής Κλινικής, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

 • Καλλιόπη Παζαΐτου – Παναγιώτου, MD, PhD, Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Ενδοκρινολογίας –Ενδοκρινικής Ογκολογίας, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε ελεύθερα το webinar, μπορείτε να προεγγραφείτε μέσω της διεύθυνσης:

https://attendee.gotowebinar.com/register/8436411306659182092

(Webinar ID: 335-267-059

συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και το email σας στη φόρμα εγγραφής, ώστε να λάβετε αυτόματα ένα νέο e-mail που θα περιέχει τον σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου θα μεταδοθεί το webinar.
Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. Βρυωνίδου

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. Κάσση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του webinar, για να συνδεθείτε, θα πατήσετε στον παραπάνω σύνδεσμο  και αφού συμπληρώσετε πάλι το Ονοματεπώνυμο και το email σας (εικόνα 1 πιο κάτω), θα πατήσετε στο κουμπί “Join Webinar in Progress” στο κάτω μέρος της φόρμαςΣτη συνέχεια (εικόνα 2) θα δεχθείτε να “κατέβει” και “εγκατασταθεί” (ή “εκτελεστεί”) στον browser σας, ένα μικρό πρόγραμμα με το όνομα GoToWebinar Opener (εικόνα 3), το οποίο είναι απαραίτητο για να δημιουργήσει στον Η/Υ σας το περιβάλλον παρακολούθησης και υποβολής ερωτημάτων (εικόνα 4).

(εικόνα 1)

(εικόνα 2)

(εικόνα 3)

(εικόνα 4)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα webinars είτε από σταθερό ή φορητό υπολογιστή είτε από άλλη κινητή συσκευή (tablet, κινητό τηλέφωνο), κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS ή για Android λειτουργικό.

Mπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας στους εισηγητές, είτε προφορικά (ενδείκνυται), πατώντας πρώτα το κουμπί με την παλάμη,

ώστε ο τεχνικός συντονιστής να σας δώσει τον λόγο και να ανοίξει το μικρόφωνό σας για να σας ακούσουν όλοι οι συμμετέχοντες, είτε γραπτά, πληκτρολογώντας την ερώτησή σας στο πλαίσιο με τίτλο Question και στη συνέχεια πατώντας Send για να την παραλάβει ο τεχνικός συντονιστής και να την προωθήσει στον ομιλητή.

Top