Αρχή / Εκδήλωσης / Webinar 18/12/2021, Παρουσίαση περιστατικών ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» & ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Webinar 18/12/2021, Παρουσίαση περιστατικών ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» & ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 18/12/2021
00:00


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 18/12/2021 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιείται το 11ο Webinar της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου για το 2021.


1o Περιστατικό: ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

ΥΠΕΥΘΥΝΗ:

  • Ζαπάντη Ευαγγελία, Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια, Ενδοκρινολογικό Τμήμα,  ΓΝΑ Αλεξάνδρα.

ΤΙΤΛΟΣ: “Υπερανδρογονισμός σε μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα”.

Περίληψη: 
Παρουσίαση περιστατικού μεγαλακρίας σε μετεμμηνοπαυσιακή ασθενή, με την άτυπη κλινική εκδήλωση έντονου δασυτριχισμού και αναφερόμενων επεισοδίων υπνικής άπνοιας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

  • Παρασκευή – Μαρία Μπουγιούκα, Ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας, ΓΝΑ Αλεξάνδρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

  • Γεώργιος Πιαδίτης, Διευθυντής Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη, Μεταβολισμού στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center & Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

2o Περιστατικό: ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ”

ΥΠΕΥΘΥΝΗ:

  • Πέππα Μελπομένη, Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Μονάδας Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Παθήσεων των Οστών, Β Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

ΤΙΤΛΟΣ: «Πρωτοπαθής αμηνόρροια  σε ασθενή με παρανοειδή σχιζοφρένεια».

Περίληψη:

Πρόκειται για ασθενή 27 ετών, νοσηλευόμενη στην Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου μας. Σε ηλικία 12 ετών, αναφέρεται απόπειρα αυτοκτονίας επί εδάφους διάγνωσης χρόνιας ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και κατάθλιψης. Πρόσφατα παρουσίασε επιδείνωση των συμπτωμάτων της με υψηλό κίνδυνο αυτοκαταστροφικότητας, ιδέες καταδίωξης και διαταραχές συμπεριφοράς και τέθηκε η διάγνωση της παρανοειδούς σχιζοφρένειας. Αναφέρεται θετικό για ψυχωσική συνδρομή οικογενειακό ιστορικό. Η ασθενής εκτιμήθηκε λόγω νοσογόνου παχυσαρκίας, αμηνόρροιας και υποθυρεοειδισμού. Δυσκολία στην λήψη του ιστορικού τόσο από την ίδια όσο και από την μητέρα της. Στην κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ελλιπής ανάπτυξη των δευτερογενών χαρακτηριστικών του φύλου (μαστοί Tanner III, εφήβαιο Tanner II, σοβαρή αραίωση του τριχωτού της κεφαλής). Στον απεικονιστικό έλεγχο της κάτω κοιλίας διαπιστώθηκε απουσία των έσω γεννητικών οργάνων του θήλεως, και τυφλή κατάληξη του κόλπου. ενώ ο κόλπος κατέληγε τυφλά. Η επισταμένη προσπάθεια λήψης ιστορικού και με την βοήθεια των ψυχιάτρων ανέδειξε ότι η ασθενής γεννήθηκε με αμφίβολα γεννητικά όργανα και συγκεκριμένα με άρρεν ψευδερμαφροδιτισμό (καρυότυπος ΧΥ).  Επελέγη από το οικογενειακό περιβάλλον να ανατραφεί ως θήλυ. Ο ορμονολογικός και γενετικός έλεγχος έθεσαν την διάγνωση της πλήρους αντίστασης στα ανδρογόνα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

  • Ιωάννα Μαυροειδή, Ενδοκρινολόγος
  • Καλανταρίδου Σοφία, Καθηγήτρια Γυναικολογίας Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΠΓΝ «Αττικόν»
  • Ρίζος Εμμανουήλ, Καθηγητής Ψυχιατρικής Β, Ψυχιατρική Κλινική ΠΓΝ «Αττικόν»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:

  • Γεώργιος Πιαδίτης, Διευθυντής Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη, Μεταβολισμού στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center & Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε ελεύθερα το webinar, μπορείτε να προεγγραφείτε μέσω της διεύθυνσης:

https://attendee.gotowebinar.com/register/7249563267217493263

(Webinar ID: 710-377-739)

συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και το email σας στη φόρμα εγγραφής, ώστε να λάβετε αυτόματα ένα νέο e-mail που θα περιέχει τον σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου θα μεταδοθεί το webinar.

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

Με εκτίμηση,


ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του webinar, για να συνδεθείτε, θα πατήσετε στον παραπάνω σύνδεσμο  και αφού συμπληρώσετε πάλι το Ονοματεπώνυμο και το email σας (εικόνα 1 πιο κάτω), θα πατήσετε στο κουμπί “Join Webinar in Progress” στο κάτω μέρος της φόρμας. Στη συνέχεια (εικόνα 2) θα δεχθείτε να “κατέβει” και “εγκατασταθεί” (ή “εκτελεστεί”) στον browser σας, ένα μικρό πρόγραμμα με το όνομα GoToWebinar Opener (εικόνα 3), το οποίο είναι απαραίτητο για να δημιουργήσει στον Η/Υ σας το περιβάλλον παρακολούθησης και υποβολής ερωτημάτων (εικόνα 4).

(εικόνα 1)

(εικόνα 2)

(εικόνα 3)

(εικόνα 4)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα webinars είτε από σταθερό ή φορητό υπολογιστή είτε από άλλη κινητή συσκευή (tablet, κινητό τηλέφωνο), κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS ή για Android λειτουργικό.

Mπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας στους εισηγητές, είτε προφορικά (ενδείκνυται), πατώντας πρώτα το κουμπί με την παλάμη,

ώστε ο τεχνικός συντονιστής να σας δώσει τον λόγο και να ανοίξει το μικρόφωνό σας για να σας ακούσουν όλοι οι συμμετέχοντες, είτε γραπτά, πληκτρολογώντας την ερώτησή σας στο πλαίσιο με τίτλο Question και στη συνέχεια πατώντας Send για να την παραλάβει ο τεχνικός συντονιστής και να την προωθήσει στον ομιλητή.

Top