Αρχή / Εκδήλωσης / Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό, 13-15 Ιανουαρίου 2016, Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό, 13-15 Ιανουαρίου 2016, Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 13/01/2016 - 15/01/2016
00:00


eyag

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Για μία ακόμη χρονιά σας προσκαλούμε στα «Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό» που θα πραγματοποιηθούν στις 13-15 Ιανουαρίου 2016.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παθολόγους (ειδικευμένους και ειδικευόμενους), γενικούς ιατρούς και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των μαθημάτων έχει ιδιαίτερα εκτιμηθεί και από τους ειδικευόμενους στην Ενδοκρινολογία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντικά ποσοστά συμμετοχής. Τα «Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα» περιλαμβάνουν ομιλίες σε στρογγυλά τραπέζια που καλύπτουν όλο το φάσμα της Ενδοκρινολογίας με ιδιαίτερη έμφαση σε νοσήματα με σημαντική συχνότητα στο γενικό πληθυσμό όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, οι Υπερλιπιδαιμίες, η Οστεοπόρωση, οι Θυρεοειδοπάθειες, η Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία κλπ., από ομιλητές που έχουν ιδιαίτερα ασχοληθεί με το θέμα που θα παρουσιάσουν.

Μία επιτυχημένη προσθήκη των τελευταίων διοργανώσεων είναι τα Κλινικά Φροντιστήρια με παρουσίαση και συζήτηση πραγματικών περιστατικών καθώς και συζήτηση του τρόπου προσέγγισης ειδικών προβλημάτων όπως αυτά των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εκμάθηση βασικών αρχών της Σύγχρονης Ενδοκρινολογίας και η ευαισθητοποίηση στη συνεργασία μεταξύ μη ειδικού και ειδικού στην επίλυση των πιο περίπλοκων προβλημάτων.

Σας καλούμε λοιπόν στα «Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό» και ευελπιστούμε ότι και αυτή τη χρονιά η διοργάνωσή μας θα επιτύχει τους στόχους της.

Δυστυχώς, στη διάρκεια της προετοιμασίας των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων ένα από τα πολυτιμότερα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Χάρης Βασιλόπουλος, αποβίωσε. Υπήρξε επί σειρά ετών δραστήριο μέλος της οικογένειας του Ενδοκρινολογικού τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου του Ευαγγελισμού. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής οι συνεργάτες του αφιερώνουμε την εκδήλωση αυτή στη μνήμη του.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Στυλιανός Τσαγκαράκης

Συντονιστής Διευθυντής
Ενδοκρινολογικό Τμήμα – Διαβητολογικό Κέντρο
ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Top