Αρχή / Εκδήλωσης / Κατευθυντήριες οδηγίες στην Ενδοκρινολογία, το Διαβήτη και το Μεταβολισμό – τι νεότερο, Ίδρυμα Ευγενίδου, 5-6 Mαρτίου 2021

Κατευθυντήριες οδηγίες στην Ενδοκρινολογία, το Διαβήτη και το Μεταβολισμό – τι νεότερο, Ίδρυμα Ευγενίδου, 5-6 Mαρτίου 2021

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 05/03/2021 - 06/03/2021
00:00


Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Παρά τις δυσκολίες των ημερών και επειδή πιστεύουμε ότι η επιστημονική ενημέρωση στις εξελίξεις της ειδικότητας μας δεν πρέπει να επηρεασθεί, σας προσκαλούμε στο 3ο Επιστημονικό Σεμινάριο με τίτλο «Κατευθυντήριες οδηγίες στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό – Τι νεότερο» που θα πραγματοποιηθεί με ζωντανές συνεδρίες σύμφωνα με τα ισχύοντα υγιειονομικά πρωτόκολλα στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 5-6 Mαρτίου 2021 και παράλληλα με life streaming για όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες σε όλο το φάσμα της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας, του Διαβήτη και Μεταβολισμού. Οι κατευθυντήριες οδηγίες, ιδιαίτερα εκείνες που δημοσιεύονται από έγκριτες επιστημονικές εταιρείες, συνοψίζουν την μέχρι σήμερα τεκμηριωμένη γνώση και αποτελούν σημαντικό οδηγό στη τρέχουσα κλινική πρακτική. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και αυτή τη φορά να σας παρουσιάσουμε τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στις επιμέρους ενότητες της ειδικότητας και συγκεκριμένα – στο θυρεοειδή, την υπόφυση, τα επινεφρίδια, τον μεταβολισμό ασβεστίου, τις γονάδες, τον διαβήτη και το μεταβολισμό.
Επειδή πιστεύουμε στη χρησιμότητα των κατευθυντήριων οδηγιών αλλά παράλληλα δεν υιοθετούμε την άποψη ότι αποτελούν απαράβατους κανόνες, η δομή του Σεμιναρίου μας περιλαμβάνει αφενός μεν τη παρουσίαση των οδηγιών, αφετέρου όμως και την κριτική τους αξιολόγηση καθώς και παραδείγματα περιστατικών για την εφαρμογή τους στη καθημερινή κλινική πράξη. Οι ομιλητές έχουν μακρά πείρα στα νοσήματα που θα διαπραγματευθούν και ελπίζουμε ότι όσοι παρακολουθήσουν το Σεμινάριο θα ξεναγηθούν από έμπειρους συναδέλφους σε ότι πιο καινοτόμο υπάρχει για τη κλινική τους πρακτική.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Ενδοκρινολόγους ειδικευμένους και ειδικευόμενους καθώς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που επίσης ασχολούνται με τα θέματα που θα παρουσιασθούν το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2021.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Στέλιος Τσαγκαράκης

Top