Αρχή / Εκδήλωσης / 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, Λάρισα, Ξενοδοχείο Imperial, 23-25 Νοεμβρίου 2018

69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, Λάρισα, Ξενοδοχείο Imperial, 23-25 Νοεμβρίου 2018

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 23/11/2018 - 25/11/2018
00:00


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο Ξενοδοχείο Imperial, 23-25 Νοεμβρίου 2018.

Όπως κάθε χρονιά, στόχος του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ερευνητικές ομάδες Ελλήνων Επιστημόνων που δραστηριοποι- ούνται σε διάφορους τομείς των Βιοεπιστημών, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να συμβάλλει στην αλληλεπίδραση ή και στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους, να αναδείξει σημαντικές προσπάθειες των νέων Ελλήνων ερευνητών και να δώσει τον σφυγμό από το πρόσφατο ερευνητικό έργο καταξιωμένων ερευνητών από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο. Το Συνέδριο θα είναι ανοικτό σε όλη τη θεματολογία της σύγχρονης Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου περιλαμβάνονται: η Κυτταρική Οργάνωση και Λειτουργία, η Κυτταρική Επικοινωνία και Σηματοδότηση, η Λειτουργική Γονιδιωματική-Πρωτεομική, η Δομή και Λειτουργία Μακρομορίων, η Μοριακή/Γενετική Βάση των Ασθενειών, η Ανάπτυξη, Διαφοροποίηση και Γήρανση, η Βιολογία Συστημάτων- Βιοπληροφορική, τα Βλαστικά Κύτταρα και η Ιστική Αναγέννηση, η Ρύθμιση της Γονιδιακής Έκφρασης, η Βιολογία του RNA, η Βιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών και η Χημική Βιολογία.

Στο φετινό Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: Sir Peter Ratcliffe (Oxford University), Anne Osbourn (John Innes Centre), David Stuart (Oxford University), Αντώνης Κορομηλάς (McGill University), Όθων Ηλιόπουλος (Harvard Medical School), Νίκος Κυρπίδης (Joint Genome Institute, Berkley), Γεώργιος Σπυρούλιας (Πανεπιστήμιο Πατρών), Χρήστος Τσατσάνης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Χρήστος Ζέρβας (IIBEAA), Κατερίνα Κατσάνη (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο) και Γρηγόρης Αμούτζιας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει και μια ειδική συνεδρία αφιερωμένη στην μνήμη του Καθηγητή Φώτη Καφάτου, στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι Iain Mattaj (EMBL), Σπύρος Γεωργάτος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και Γιώργος Χριστοφίδης (Imperial College, London).

Παράλληλα με το 69ο Συνέδριο, θα συνεχιστεί, για 6η χρονιά, ο πολύ επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής της Ημερίδας Νέων Επιστημόνων, μελών της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα, από μία επιτροπή νέων ερευνητών. Η 6η Ημερίδα Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ξενοδοχείο Imperial, στις 22 Νοεμβρίου 2018.

Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων σας για την επιτυχία του Συνεδρίου, του οποίου το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Γιώργος Σίμος

Πρόεδρος Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής

Νίκος Καραμάνος

Πρόεδρος της ΕΕΒΜΒ

Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του 69ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου να υποβάλλουν την περίληψη της εργασίας τους στην αγγλική γλώσσα σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν, το αργότερο έως τις 8 Οκτωβρίου 2018.

 

Θεματικές Ενότητες Συνεδρίου

 • Κυτταρική Οργάνωση και Λειτουργία
 • Κυτταρική Επικοινωνία και Σηματοδότηση
 • Λειτουργική Γονιδιωματική-Πρωτεομική
 • Δομή και Λειτουργία Μακρομορίων
 • Μοριακή/Γενετική Βάση των Ασθενειών
 • Ανάπτυξη, Διαφοροποίηση και Γήρανση
 • Βιολογία Συστημάτων- Βιοπληροφορική
 • Βλαστικά Κύτταρα και η Ιστική Αναγέννηση
 • Ρύθμιση της Γονιδιακής Έκφρασης
 • Βιολογία του RNA
 • Βιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών
 • Χημική Βιολογία
Top