Αρχή / Εκδήλωσης / 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ VS ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ», Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016, Αμφιθέατρο Μουσείου της Ακρόπολης

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ VS ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ», Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016, Αμφιθέατρο Μουσείου της Ακρόπολης

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 01/07/2016
00:00


1cans

Δείτε εδώ την Α’ Ανακοίνωση

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ραγδαίες. Αν και η συχνότητα των περιπτώσεων καρκίνου, παγκοσμίως, έχει αυξηθεί, τόσο η επιβίωση των ασθενών όσο και η ποιότητα της ζωής τους έχουν σημαντικά βελτιωθεί.
Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η υποστήριξη των ασθενών αυτών έχουν κάνει άλματα.
Οι καινοτόμες θεραπείες, η δραματική ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας έχουν συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το τεράστιο πρόβλημα αυτών των εξελίξεων είναι η επιβάρυνση των οικονομικών της πολιτείας, των ασφαλιστικών ταμείων και της κοινωνίας.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιμετώπιση του καρκίνου και τα αποτελέσματά της είναι διαφορετικά στις διάφορες χώρες και ηπείρους. Έτσι θεωρείται επιβεβλημένο, τα οφέλη της προόδου στην ογκολογία να επιμερίζονται με τον καλύτερο τρόπο και στους πληθυσμούς. Ιδιαίτερα, αυτό αποκτά μεγάλη αξία όταν υπάρχει οικονομική ασφυξία όπως συμβαίνει στην χώρα μας.
Επιστήμονες με ευαισθησία στον ασθενή με καρκίνο, τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και ογκολογικής, έχουν ενώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς που έχουν ή μπορεί να αποκτήσουν σχέση με τον καρκίνο. Σκοπός είναι η δημιουργία στρατηγικής για την διαχείριση του καρκίνου ώστε να υπάρξει βέλτιστη πρακτική σε περιβάλλον οικονομικών περιορισμών.
Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του καρκίνου θα είναι ο φορέας που θα φιλοξενήσει αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα.

Ευελπιστούμε σε μαζική συμμετοχή για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Με εκτίμηση

Πάρις Κοσμίδης
Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής «Υγεία»

Νίκος Μανιαδάκης
Καθηγητής, Τομέας Οργάνωσης & Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας,
Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Κυριάκος Σουλιώτης
Επίκ. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Σχολή
Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών,
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Top