Αρχή / Εκδήλωσης / 1ο Συμπόσιο Κλινικής Γενετικής, 22 και 23 Μαΐου 2015, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

1ο Συμπόσιο Κλινικής Γενετικής, 22 και 23 Μαΐου 2015, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία / Ώρα
Ημερομηνία - 22/05/2015 - 23/05/2015
00:00


logo banner FBΔείτε εδώ το Newsletter

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής και της Προέδρου της Δρ. Έλενας Φρυσίρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής ΕΚΠΑ, έχουμε την τιμή και χαρά να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής, το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Ε.Κ.Π.Α και η Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον» διοργανώνουν το 1ο Συμπόσιο Κλινικής Γενετικής με Διεθνή Συμμετοχή στις 22 και 23 Μαΐου 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών με θέμα: “Perspectives in Clinical Genetics/Advances and Challenges for the Future”.
Στόχος και προσδοκία του Συμποσίου είναι η παροχή σύγχρονης επιστημονικής γνώσης και πληροφόρησης από προσκεκλημένους Διεθνούς εμβέλειας καθώς και από διακεκριμένους Έλληνες ομιλητές.
Η κατανόηση των γενετικών μηχανισμών και η ικανότητα της ορθής διάγνωσης, πρόγνωσης και πρόληψης προς όφελος των ασθενών απαιτούν ειδική εκπαίδευση και εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια η αλματώδης εξέλιξη της Γενετικής και ο μεγάλος όγκος των δεδομένων που προέκυψαν από την αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος αποτέλεσε ένα νέο και πολύτιμο μέσο για τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των νοσημάτων που έχουν γενετική βάση. Καθίσταται επομένως αναγκαία η επιστημονική συνάντηση μεταξύ των Γενετιστών και ιατρών άλλων ειδικοτήτων για να εξοικειωθούν και να εκπαιδευτούν στις νέες έννοιες της σύγχρονης κλινικής γενετικής.

Top