Αρχή / Εκδηλώσεις / Διαβητικό Χωριό, 6-8 Νοεμβρίου 2014, Δράμα

Διαβητικό Χωριό, 6-8 Νοεμβρίου 2014, Δράμα

DIABXORIOΔείτε εδώ την Α’ Ανακοίνωση

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής εκδήλωσης «Διαβητικό» Χωριό στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, της προπέρσινης στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά αλλά και το 2011 στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, διοργανώνει την εκδήλωση που είναι πλέον θεσμός, αυτή τη φορά στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα, στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14η Νοεμβρίου)
Πριν την έναρξη του διαβητικού χωριού και συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα στο κέντρο της Δράμας, συζητήσεις, workshops, από επαγγελματίες υγείας και άτομα με διαβήτη, με θέματα που θα καθορίσει από κοινού η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή.
Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσει καλύτερα τη μάστιγα που λέγεται Διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί και βεβαίως να εκπαιδευτεί γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του. Πρόκειται για μία γιορτή που και πάλι στο επίκεντρό της θα έχει τις θεματικές «γειτονιές», που θα στεγάζονται στις τέντες που θα στηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, στην καθεμία από τις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings και θα υπάρξει διαφήμιση στα ΜΜΕ, ζωντανές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνδέσεις και συνεντεύξεις τύπου.
Επιθυμία μας είναι, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το Σακχαρώδη Διαβήτη φορείς, (πάσχοντες, πολιτεία, επιστημονική κοινότητα), να εργασθούμε από κοινού και πάλι, προκειμένου να παρουσιάσουμε, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, ένα ολοκληρωμένο event, ξεχωριστό, δημιουργικό, ελκυστικό, που σκοπό θα έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αυτής της χώρας και να εκπαιδεύσει τους πάσχοντες με ένα διαφορετικό τρόπο.
Η Ομοσπονδία μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσής μας, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι πάσχοντες απ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες της Πολιτείας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, εσάς και τα παιδιά σας, που θέλετε να ενημερωθείτε, να εκπαιδευτείτε και να ζήσετε στιγμές ευχάριστες, ξεφεύγοντας από την αυστηρή καθημερινότητα που βιώνει ο καθένας μας, να επισκεφθείτε το «Χωριό» μας και να περάσετε όμορφα. Εξάλλου η μεγάλη ανταπόκριση όλων σας και η συμμετοχή σας στις δράσεις της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μας δίνει δύναμη να θέτουμε υψηλότερους στόχους και διεκδικήσεις και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Σας περιμένουμε…. και να είστε σίγουροι ότι η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη!

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. &
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Αθανασία Καρούνου

Top