Αρχή / Νέα - Ανακοινώσεις / Αυτοί που τόλμησαν “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΚΚΟΣ”

Αυτοί που τόλμησαν “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΚΚΟΣ”

Αγαπητοί φίλοι,

η ταινία μας ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΚΚΟΣ, 52min, (επεισόδιο της σειράς ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ της COSMOTE TV), σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη, θα προβληθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 18.00, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι), στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Θα χαρούμε να είστε κοντά μας.

Υπόθεση
Ο Διονύσιος Ίκκος είναι μια από τις σημαντικότερες, μεταπολεμικά, μορφές του ιατρικού κόσμου στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς στον τομέα του. Με λίγους εκλεκτούς συναδέλφους του, θεμελίωσαν την ενδοκρινολογία στη χώρα μας και άλλαξαν ριζικά τον τρόπο της ιατρικής σκέψης και πρακτικής, στη μεταπολεμική Ελλάδα.
Μέσα από τις αφηγήσεις συναδέλφων, συνεργατών, των παιδιών του και της γραμματέως του, ξετυλίγεται το πολυδιάστατο ιατρικό έργο του Ίκκου αλλά και οι σπάνιες αρετές του: ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη. Προς το τέλος, ο γιος του Άρης, μας μιλά για τα μνημίδια (κατ’ αναλογία των γονιδίων) που η μια γενιά μεταφέρει στην άλλη, αλλά και για τη μετά θάνατο ζωή, ως την αύρα, την κληρονομιά και την ενέργεια που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι όταν φεύγουν.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:

Top