Αρχή / Νέα - Ανακοινώσεις / Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με διαβήτη “Μαρία Παπαδοπούλου’’, 6-16 Αυγούστου 2014

Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με διαβήτη “Μαρία Παπαδοπούλου’’, 6-16 Αυγούστου 2014

apthΗ Παιδοενδοκρινολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ έχει μακρά εμπειρία στο σακχαρώδη διαβήτη των παιδιών και των εφήβων. Στα χρόνια της λειτουργίας της μερικές εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι με σακχαρώδη διαβήτη παρακολουθούνταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προς το παρόν, παρακολουθούνται τακτικά περισσότερα από 200 παιδιά και έφηβοι με σακχαρώδη διαβήτη.
Μια σημαντική δραστηριότητα της Παιδοενδοκρινολογικής Μονάδας, αποτελεί η κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.
Η λειτουργία της κατασκήνωσης ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Μαρίας Παπαδοπούλου το 1995. Η Μαρία Παπαδοπούλου με τη σημαντική βοήθεια του διαβητολόγου κ. Σάιλερ αρχικά και σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ κατάφεραν να οργανώσουν την κατασκήνωση αυτή που λειτουργεί κάθε χρόνο από το 1995 και φιλοξενεί κάθε χρόνο 40-50 παιδιά και εφήβους με διαβήτη.

Φέτος η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από 6-16 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες από το τμήμα κατασκηνώσεων και εκδρομών της ΧΑΝΘ (τηλ. 2310 241007).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Top