Αρχή / Νέα - Ανακοινώσεις / Ενημέρωση από το Επιστημονικό Τμήμα του Θυρεοειδούς της Ε.Ε.Ε.-Π.Ε.Ε.

Ενημέρωση από το Επιστημονικό Τμήμα του Θυρεοειδούς της Ε.Ε.Ε.-Π.Ε.Ε.

thyroidΑγαπητέ κ Πρόεδρε και λοιπά μέλη του Διοικητικού συμβουλίου
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
Η ομάδα εργασίας του θυρεοειδή, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας και εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τα νοσήματα του θυρεοειδή προετοίμασε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot που προβάλλεται από 26/5/14 και θα συνεχίσει ως 26/6/14. Αυτό είχε ως κύριο σκοπό να ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι κάποια συμπτώματα θα πρέπει να τους οδηγήσουν στον ενδοκρινολόγο.
Επί πλέον, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του θυρεοειδή οργάνωσε και συντόνισε ειδικούς και ειδικευόμενους ενδοκρινολόγους με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα νοσήματα του θυρεοειδή και την πρόληψή τους. Στο πλαίσιο της πρόληψης και για τέσσερις συνεχείς μέρες (7-10 Ιουνίου) οι γιατροί της ομάδας προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους διενεργώντας υπερηχογράφημα σε όσους επιθυμούσαν να εξετάσουν το θυρεοειδή τους. Οι Θεσσαλονικείς ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα της ΕΕΕ μέσω face book καθώς και μέσω της TV 100 . Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν εξαιρετική. Προσήλθαν για προληπτικό έλεγχο 332 άτομα για τα οποία έχουν καταγραφεί διάφορες πληροφορίες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να αξιοποιήσουμε
Η εκδήλωση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Γ & Χ Κρασσά, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από τους ιδιοκτήτες. Τους τέσσερις υπερηχογράφους που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του τετραημέρου προσέφερε, μετέφερε και εγκατέστησε δωρεάν στο χώρο της εξέτασης η εταιρεία Dormed.
Τέλος, ύστερα από πρόσκληση δημοσιογράφου της TV 100, δύο γιατροί από την εθελοντική ομάδα παρουσίασαν στην τηλεόραση διάφορα θέματα που αφορούσαν νοσήματα του θυρεοειδή και απάντησαν σε ερωτήσεις των τηλεθεατών.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας θερμά να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για εθελοντική δουλειά. Η καλοσύνη, η ευγένεια και η μεγαλοψυχία προς τους επισκέπτες τους συνόδευσαν όλο το τετραήμερο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και σας αφ ενός για την ηθική υποστήριξη της προσπάθειάς μας και αφ΄ ετέρου για την οικονομική ενίσχυση όσον αφορά το spot και τη μεταφορά ομάδας διαβητικών που επιθυμούσαν να ελέγξουν το θυρεοειδή τους.

Με τιμή,

Για την ομάδα εργασίας του θυρεοειδή

Βαρβάρα Βλασοπούλου
Καλλιόπη Παζα’ί’του-Παναγιώτου

Top