Αρχή / Εκδηλώσεις / Εκδήλωση για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Εκδήλωση για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της 6ης Απριλίου 2012, για την εκδήλωση – παρουσίαση του δίτομου έργου του Γρηγόρη Λαμπράκη, “Γενική και Κλινική Ενδοκρινολογία”  (1954 & 1957 αντιστοίχως),   διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού (Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική) του Αρεταίειου Νοσοκομείου, εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου υφηγητή της Ιατρικής Σχολής

Γρηγορίου Λαμπράκη

για  την συμβολή του στην πρόοδο της Ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Επίσης, η ΕΕΕ-ΠΕΕ στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, συμμετέχει με περίπτερο στο χώρο της έκθεσης που γίνεται στο Ζάππειο από 8/11 έως και 10/11/12.
Στο περίπτερο θα υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης Βασικού Μεταβολισμού (έμμεση θερμιδομετρία), Λιπομέτρησης, καθώς και μέτρηση ύψους και βάρους των αθλητών.
Παρακαλούνται όσα από τα μέλη μας επιθυμούν να επισκεφθούν το περίπτερο μας, τόσο για ενημέρωση όσο και για επιστημονικούς λόγους, (χρησιμοποίηση δεδομένων για έρευνα, μελέτες παρατήρησης κλπ).
Επίσης θα διατίθενται μπλουζάκια με το σήμα της εταιρείας μας για αυτούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα ( 5 ή 10 ή 21 ή 42 χιλ.) που θα γίνει την Κυριακή 11/11/12.

Τελειώνοντας, παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτή τη διοργάνωση.

Το ΔΣ της ΕΕΕ-ΠΕΕ

Δείτε εδώ την πρόσκληση

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

* Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κύριο Θεοδόσιο Ν. Πελεγρίνη.

* Χαιρετισμός από τον τ. Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κύριο Γεώργιο Κρεατσά.

* Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Γρηγόρη Λαμπράκη από:

  1. τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, κύριο Ηλία Νικολακόπουλο
  2. τον σκηνοθέτη κύριο Στέλιο Χαραλαμπόπουλο

* Παρουσίαση του συγγράμματος “Γενική και Κλινική Ενδοκρινολογία” του Γρηγόρη Λαμπράκη από τον αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, κύριο Γεώργιο Μαστοράκο.

* Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Αφροδίτη Μάνου. Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουαστώρ.

Top